Fear of rm -rf * no more :)

Δημιουργώντας backup για το Drupal

Τα αντίγραφα ασφαλείας μάς επιτρέπουν να προστατεύσουμε τις ιστοσελίδες μας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Παρακάτω θα αναφέρουμε τρόπους λήψης backup για το Drupal, αν και κάποιοι από αυτούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν και γενικότερα.

Προαπαιτούμενα: Ο web server μας πρέπει να είναι Linux ή *nix-like. Θα πρέπει να έχουμε πρόσβαση σε αυτόν μέσω ssh (secure shell), να έχουμε πρόσβαση στα cron jobs και επίσης να έχουμε βασικές γνώσεις linux. Φυσικά μας ενδιαφέρουν δύο πράγματα κατά τη λήψη αντιγράφων ασφαλείας σε Drupal αλλά και σε όλα τα CMSs: τα αρχεία και η βάση δεδομένων μας.

read more

Και η "εκτός διαδικτύου" (offline) προώθηση μπορεί να είναι αποτελεσματική

Πρόσφατα, πελάτης της εταιρείας μας ζήτησε τη δημιουργία ιστοσελίδας, χωρίς να επιθυμεί online προώθηση της ιστοσελίδας μέσω S.E.O. ή online διαφήμισης. Συνήθως, σε νέες ιστοσελίδες (νέα domain name), αν δεν γίνει κάποιος μορφής online promotion, η επισκεψιμότητα είναι χαμηλή. Η συγκεκριμένη περίπτωση ήταν αρκετά διαφορετική.

Η ιστοσελίδα, μόλις 2 μήνες μετά τη δημιουργία της, παρουσίαζε (αναλογικά) σημαντική επισκεψιμότητα, της τάξης των 5.000 διαφορετικών επισκεπτών (unique visitors) ανά μήνα. Από πού προέρχονταν όμως οι επισκέπτες;

read more

Ενδιαφέρεστε για εφαρμογή smartphone; Εκμεταλλευτείτε τώρα την δράση digi mobile!

Η αξιοποίηση κινητών εφαρμογών (mobile apps) σε συσκευές smartphones (κινητά νέας γενιάς) και tablets (υπολογιστές - ταμπλέτες), μπορεί να προσφέρει στις ελληνικές επιχειρήσεις πρόσβαση σε νέα κοινά, και επιπλέον μπορεί να συμβάλει στην αξιοποίηση των "έξυπνων" συσκευών με σκοπό τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των καταναλωτών. Αν είστε επαγγελματίας ή επιχείρηση, η GenesisSoft μπορεί να υλοποιήσει μία τέτοια εφαρμογή, προσαρμοσμένη στις δικές σας ανάγκες, ενώ με τη δράση digi mobile, το κόστος της εφαρμογής μπορεί να επιδοτηθεί κατά 70%.

read more

Έναρξη του chioslife.gr

Εδώ και αρκετές μέρες είναι σε λειτουργία η ιστοσελίδα μας για την Χίο. Μέσω του Chios Life μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με εκδηλώσεις που γίνονται στο νησί μας, αλλά και πληροφορίες για τα χωριά της Χίου, παραλίες, καθώς και αξιοθέατα στη Χίο.

read more

Ολοκλήρωση ιστοσελίδας "Συρβίτης"

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της ιστοσελίδας επίπλων Συρβίτη - sirvitis.com. Στην ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και πλήθος φωτογραφιών για όλα τα είδη επίπλων και διακόσμισης που παρέχουν τα καταστήματα Συρβίτη.

read more

Ολοκλήρωση ιστοσελίδας "Χαρά"

Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της ιστοσελίδας του σουπερμάρκετ Χαρά www.chiosxara.gr Στο νέο ιστότοπο μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σχετικά με την αλυσίδα supermarket της Χίου "ΧΑΡΑ" ενώ συναλλαγές μπορούν να γίνουν πλέον online μέσω του website.

read more

Πώς θα ανέβει η ιστοσελίδα μου στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης; (ή αλλιώς τι είναι το SEO)

Η δημιουργία ενός website είναι το πρώτο βήμα για όποιον ενδιαφέρεται να έχει μια ηλεκτρονική παρουσία στον εικονικό κόσμο του internet. Όμως, μια ιστοσελίδα είναι πρακτικά άχρηστη αν δεν έχει επισκέπτες που θα αξιοποιούν το περιεχόμενό της. Επομένως, το δεύτερο βήμα είναι να έχει το website επισκεψιμότητα. Και ο πιο εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να εμφανίζεται στις πρώτες σελίδες των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης (google, yahoo, bing κτλ).

read more

Online διαφήμιση - πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η διαφημιστική δύναμη του διαδικτύου

Το internet αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο μέσο ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας. Δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό ο τομέας της διαφήμισης, αφού υπάρχει άλλωστε σε όλα τα παραδοσιακά μέσα (ραδιόφωνο, τηλεόραση, γραπτός Τύπος). Πάντως, ο ηλεκτρονικός χαρακτήρας του διαδικτύου το καθιστά ένα χώρο με πολλές δυνατότητες αλλά και αρκετές ιδιαιτερότητες, όσον αφορά τη διαφήμιση.

Έρευνες πρόσφατα έχουν δείξει οτι στην Ελλάδα η online διαφήμιση κερδίζει συνεχώς έδαφος. (πηγή: 1, 2 ). Πράγμα απόλυτα λογικό, αν αναλογιστεί κανείς οτι η Ελλάδα είναι αρκετά πίσω σε σχέση με άλλες χώρες σε αυτόν τον τομέα, οπότε προφανώς και υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης. Οπότε, σιγά σιγά τα πλεονεκτήματα της διαφήμισης μέσω του internet έχουν αρχίσει να γίνονται κι εδώ προφανή. Πιο συγκεκριμένα...

read more

Το πρώτο blog post

Σας καλωσορίζουμε στο blog της GenesisSoft. Εδώ θα αναφέρονται τα σημαντικότερα νέα της εταιρείας αλλά και θα σχολιάζουμε θέματα της επικαιρότητας.

read more