Το διαδίκτυο αποτελεί μεταξύ άλλων μια παγκόσμια αγορά, αφού μεγάλο ποσοστό καταναλωτών το χρησιμοποιεί καθημερινά για τις αγορές του. Το web marketing (ή αλλιώς online marketing) αφορά τις τεχνικές με τις οποίες θα προωθήσουμε προϊόντα ή υπηρεσίες στο αγοραστικό μας κοινό μέσω του διαδικτύου.

Στην Genesis μπορούμε να σας βοηθήσουμε να χαράξετε μια online στρατηγική προώθησης για την επιχείρησή σας που θα την φέρει πιο κοντά στους διαδικτυακούς χρήστες, θα δυναμώσει το brand name και την αναγνωρισιμότητά της και θα αυξήσει την κερδοφορία της.

Τα σημεία που λαμβάνουμε υπόψιν για την διαδικτακή διαφήμιση και προώθηση κάθε επιχείρησης είναι τα εξής

Έρευνα αγοράς

Το αρχικό βήμα πριν ξεκινήσουμε αφορά την έρευνα και ανάλυση της αγοράς, του ανταγωνισμού και του κοινού στο οποίο πρέπει να απευθυνθούμε. Σε αυτό το βήμα καθορίζονται οι στόχοι του διαδικτυακού μάρκετινγκ και οι τεχνικές με τις οποίες θα επιτευχθούν.

Search engine optimization (SEO) - Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας για τις μηχανές αναζήτησης

Η τεχνική αυτή αφορά την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας με σκοπό την υψηλότερη θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και άρα την αύξηση της επισκεψιμότητας της. Για την επίτευξη αυτού του στόχου γίνονται παρεμβάσεις στην ιστοσελίδα αλλά και εκτός αυτής (on-site και off-site optimization). Το SEO αποτελεί περισσότερο μια μακροπρόθεσμη επένδυση αφού οι ιστοσελίδες ανεβάινουν στις μηχανές αναζήτησης με την πάροδο εβδομάδων ή μηνών.

Διαφημιστικές καμπάνιες (google ads)

Οι διαφημιστικές καμπάνιες αποτελούν τον πιο άμεσο τρόπο να διαφημιστεί η ιστοσελίδα σας. Πρόκειται για τις διαφημίσεις που προβάλονται σε ξεχωριστή θέση πριν ή δίπλα από τα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (google). Η χρέωση γίνεται ανά κλικ (Pay per click - PPC) και όχι ανά εμφάνιση. Επομένως, η ροή επισκεπτών προς την ιστοσελίδα σας είναι εξασφαλισμένη. Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να ληφθεί για τις λέξεις-κλειδιά (keywords) που θα στοχευθούν, για την επιλογή του τίτλου και του κειμένου της διαφήμισης αλλά και για την σελίδα στην οποία θα οδηγούνται οι επισκέπτες που θα προέρχονται από τις διαφημίσεις (landing page). Βασικός στόχος εδώ αποτελεί η μετατροπή των επισκεπτών της ιστοσελίδας σε πελάτες (conversion).

Social Media Marketing

Η δύναμη των κοινωνικών μέσω διαδικτύωσης (Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn) δεν θα πρέπει να υποτιμάται, μιας και πλέον πολλοί καταναλωτές ανταλλάσσουν γνώμες, κάνουν κριτική και ζητούν βοήθεια σε αυτά. Τα Social Media αποτελούν έναν αμφίδρομο τρόπο επικοινωνίας με το διαδικτυακό κοινό, οπότε μπορούν να ενισχύσουν την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησής σας.